Jappmousse
Her kommer en oppskrift på sjokolademousse laget av sjokoladen "Japp". Den smaker egentlig ikke så mye sjokolade men litt annerledes og funker fint som fyll i kake. Det er også mulig å bytte ut Japp mot annen sjokolade.Ingredienser
1 kremfløte (1/3 l)2 Japp-sjokolader á 85 g
Beskrivelse
La fløten få et raskt oppkok i en kaserolle og ta den av platen. Hakk sjokoladen i småbiter og legg det i en bolle. Hell fløten over i bollen og rør til all sjokolade er smeltet. La blandingen avkjøles og sett den i kjøleskap i noen timer til den er helt kald, alternativt i fryser i minst 1 time. Pisk den avkjølte blandingen først på lav hastighet i 1 minutt og så på høy hastighet til den blir tykk og luftig. Den vil stvine enda mer når den har stått kaldt en stund. Bruk som fyld i kake eller som dessert!NB! Hvis fløten er for varm (kokepunktet) når den blandes med sjokoladen vil den skille seg når den piskes etterpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar