Etiketter

fredag 18. juni 2010

Dødsstraff...

Sitter her og leser avisen, VG by the way, så leser jeg om Ronnie Lee Gardner fra USA som i 25 år har sittet inne for drapet på en advokat. Han var på det tidspunktet tiltalt for å ha drept en bartender. Også dette drapet ble han dømt for.
Henrettelsen ble gjennomført litt etter kl 08.00 Norsk tid. Han hadde selv valgt skyting som dødsstraff.

I norge har det ikke vært gjennomført noen henrettelser siden 1948, men dødstraff ble fullstendig avskaffet i 1979. 1979 folks, da var jeg to år gammel! Ikke lenge siden i det hele tatt.


37 av de 50 delstatene i USA praktiserer dødsstraff. Og Kina er det landet i verden som dømmer flest til døden.
Ifølge Amnesty Internationals årlige rapport om dødsstraff var det i 2004 utført 3 797 henrettelser i 25 land. 90 prosent av dem fant sted i Folkerepublikken Kina.

Nå sitter jeg her og lurer da... Dødstraff, siste måltid og alt som hører med....
Hm, burde det vært lov i Norge. Så tenker jeg ja... hvorfor ikke... Her i Norge har disse fangene det sååå bra. De har det bedre en oldisene på aldershjemmet.
Norge passer godt på fangene, lar dem få en flott plass å sove, tv, internett, utdanning. Se på David Toska, han kommer til å være advokat når han kommer ut...
Dessuten er straffene  i Norge veldig lave.
Så på en annen side tenker jeg,,, Nei... Hva med de som blir uskyldig dømt... Og vil det faktisk få ned antall kriminelle handlinger her?
Jeg vet ikke... Hva mener dere?


VG - Ronnie Lee Gardner

http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_henrettelsesmetoder

3 kommentarer:

  1. Dødsstraff hjelper ikke mot noenting. Der bare perverterer samfunnet. Når en stat tar livet av drapsmenn er ikke staten bedre enn gjerningsmannen. Vi må slutte å se til USA som om det dysfunskjonelle landet fortjener status som rollemodell. USA har ekstrem høy draps-og kriminalstatistikk. Det beviser at dødsstraff i hvert fall ikke er avskrekkende
    http://fhjpeder43.wordpress.com

    SvarSlett
  2. Vet at USA har en høy kriminell rate :=) Men de er et stort land også...

    SvarSlett
  3. Dødsstraff er et alvorlig overgrep, og faktisk helt forferdelig! Hvilken rett har vi til å ta liv, uansett hvor forferdelig det personen har gjort, er? En veldig vis mann sa en gang "La han uten synd kaste den første steinen".

    SvarSlett